Kurser

Våra kurser bygger alltid på friskvård och mental träning. Syftet med våra kurser är en hållbar kropp och ett stabilt psyke!

Sedan kommer kurser i olika skepnader och längder, allt för att passa dig som hundägare. Vi kör allt från Mini-Kurser, ett tillfälle på två timmar, till kurser med fem tillfällen.

Mindfulness och Dogakurs!

Onsdagar kl 18-20. Första träff 28 augusti sedan varje onsdag.

Under fem träffar kommer jag guida dig och din hund genom mindfulness- och dogaövningar. Både du och din hund kommer få jobba med att vara medvetet närvarande i det ni gör.

Fördelarna med mindfulness är många..

  • Explosiviteten sjunker, mindre lättirriterad, större tålamod till din omgivning.
  • Lägre normal puls, lättare för att somna och sover djupare. Vi blir mentalt piggare, lugnar nervsystemet, färre negativa tankar. Vi har lättare att möta konfliker och olikheter.
  • Mindfulness kan man börja med, precis där man befinner sig. Man behöver inte ha blivit friskare, inte ha mindre ont i kroppen eller sova bättre först osv utan man börjar precis med dom förutsättningar som är, precis där man står.

Vi kommer bland annat använda oss av fokusövning, frigörande rörelser och medvetet gående med hund. Vi avslutar varje träff med en dogaposition som sen sätts ihop till ett helt dogapass.

Du kommer även få med dig uppgifter/övningar att göra hemma mellan träffarna.

Kursen hålls utomhus, så kläder och skor efter väder. Ta gärna med något att sitta på om det är blött i marken. Varje träff håller på i ca 1 1/2 – 2 timmar.

Läs gärna mer om Doga o mindfulness under fliken ”Vad behöver din hund?”

Kostnad: 1450 kr / Max fyra deltagare / Fika ingår / Goodiebag

Valpkurs – Ingen vanlig valpkurs!

Söndagar kl 10-12, första träff 1:a september sedan varje söndag.

Under fem träffar skall vi göra din valp till sitt bästa jag.

Vi fokuserar väldigt mycket på att bygga en bra grund att stå på. Denna grund består av en bra relation er emellan, en valp med tro på sig ( grym självkänsla), en valp som kan kontrollera sin kropp.

Allt detta behövs för framtiden, oavsett om du vill tävla, ta harmoniska promenader eller ha lite soffmys. Alla hundar behöver starta sina liv bra för att bli mentalt stabila individer.

Sedan tillkommer givetvis lite lydnasträning, dock får ni mycket gratis genom att bygga en grym realation, vi kommer träna sitt, ligg, backa, speja och hämta hem, bland annat.

Kostnad: 1450 kr

Den lugna promenaden – En annorlunda hundmöteskurs!

Söndagar klockan 14-16 (eller när vi känner oss klara) Börjar den 1:a september och sedan varje söndag, fyra träffar.

En kurs där vi går på djupet varför din hund beter sig som den gör när ni möter andra hundar på promenaden. Eller inte bara andra hundar, det kan vara cyklister, hästar, får…

De två första träffarna möts vi på Bobygds där du får lära dig olika tekniker för att du och din hund skall komma i harmoni och bygga upp tillit..och en del annat. De två sista träffarna möts vi ute vid populära gångstråk så vi träffar på en mängd olika djur och störningar.

Kostnad: 1250 kr

Villkor för kurserna:

  • Du är anmäld först vid betalning, anmälan är binande.
  • Vid förhinder får du sälja din plats vidare, men meddela mig.
  • Anmälan till Suzanne på telenr 0709-517828
  • Betalning till 123 63 100 15
  • Vänta tills du får bekräftelse att du är anmäld innan du betalar.

Egen Kurs?!

Är ni minst tre ekipage så kan ni beställa er egna Mini-Kurs 🙂

Antingen så väljer ni en av kurserna som redan finns, eller så kommer ni med önskemål.. Kanske halva tiden balansboll, halva tiden Doga. Valet är ert, så hör av er! Datum och tid bestämmer vi tillsammans!

Kostnad: 400kr per ekipage / Två timmar / Fika ingår / Goodiebag

Hittat en kurs du vill gå?

Har du läst igenom våra kurser och hittat en som du gärna skulle vilja gå, men den finns inte ute för anmälan, eller du har inte två vänner som vill följa med?

Då löser vi det genom att du hör av dig till mig, så bestämmer vi datum och tid tillsammans och så lägger jag ut kursen för andra att anmäla till.

Alla kurser kommer tyvärr inte ligga ute för anmälan, det är lite förfrågan som styr, men det finns alltid ett sätt att lösa allt så att era hundar ändå skall få en bra träning.

Häls Suzanne 0709-517828